برداشت کنجد سخت و دشوار است ولی بیشتر از دانههای روغنی دیگر روغن دارد.دراین دانه علاوه بر روغن (بیش از چهل درصد)، پروتئین (افزون بر بیست درصد)، کربوهیدراتها، و عناصر معدنی مانند کلسیم، فسفر، پتاسیم و منیزیم و برخی ویتامینها مثل ویتامین ای (E) که یک آنتیاکسیدان است وجود دارد. از دانه کنجد، روغن خوراکی استخراج میگردد و نیز در ساخت دارو و طب مکمل (مانند ماساژ)، و مواد آرایشی و بهداشتی استفاده میشود. حدود هفتاد درصد تولید جهانی کنجد، متعلق به کشورهای هند، چین، سودان، میانمار و اوگانداست.