روغن شحم گاو

روغن شحم گاو به روغن چربی اطراف قلوه‌گاه گاو اطلاق می‌گردد که روغن بسیار لطیفی است و زود آب می‌شود. در قسمت­‌ های مختلف بدن گاو چربی­‌های خاصی شکل می­‌گیرد که به آن‌­ها پیه یا پی گفته می­‌شود. در طب سنتی ایران و در طب اسلامی به خوردن روغن­‌هایی که منشأ حیوانی دارند مثل روغن پیه بسیار تأکید و سفارش شده است و در میان پیه­‌ها، پیه­‌ی قلوه­‌گاه چون از لطافت بیشتری برخوردار است همواره مطلوب­‌تر بوده و از اهمیّت خاصی برخوردار است. از جمله خواصی که برای روغن پیه‌ی قلوه‌گاه گاو گفته شده ، آب کردن چربی‌های زیر شکم ، رشد عضلانی بدن ، تناسب اندام ، منبع تولید انرژی و توان بسیار عالی و تقویت کننده بسیار مؤثر سیستم دفاعی بدن است. همچنین در احادیث و روایات ائمه اطهار سفارشات فراوانی درباره مصرف روغن شحم گاو آمده است. تاکیدات روایات در این باره به قدری جالب و خیره کننده هستند که انسان نمی‌تواند از آن‌ها به راحتی بگذرد و آن‌ها را نادیده بگیرد. در روایتی از امام علی علیه السلام اینگونه سوال شد که آن شحم که به اندازه آن بیماری از بدن خارج می‌شود کدام است؟ و امام علیه السلام جواب می‌دهند : آن شحم (پی) گاو است. در روایت معروفی از پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم اینگونه آمده که : گاو گوشتش مرض،شیرش شفا و شحمش دوا است. (طبّ النبی، ص۲۷) که منظور از شحم بنا بر گفته‌های مذکور همان چربی اطراف گوشت گاو می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *