تلبینه غذای معجزه گر نبوی

مفید برای بیماران خصوصا بیماران قلبی

پیامبر خدا(ص):
تلبینه دل بیمار را آرامش می دهد و اندوه را می برد.

امام صادق (ع):
اگر چیزی وجود داشته باشد که انسان را در برابر مرگ سود می بخشید، تلبینه می بخشید.
پرسیده شد تلبینه چیست؟ فرمودند: شوربای فراهم آمده با شیر و این را سه بار تکرار فرمودند.

رسول اکرم(ص):
بر شما باد آن ناخوشایند سودمند: تلبینه. سوگند به آن که جان محمد در دست اوست آن شکم را می شوید چنان که کسی از شما چرک را با آب از صورت خود فرو می شوید.

امام صادق(ع):
تلبینه غم را از دل غمگین می زداید همچنان که انگشتان عرق را از پیشانی کنار می زنند.

تلبینه چیست؟
شوربایی است که از آرد جو سبوس دار درست می شود.
۲ لیوان آب ولرم در قابلمه ای ریخته (بهتر است مسی باشد)، ۳-۴ قاشق غذاخوری آردجو سبوس دار را اضافه کنید و خوب به هم بزنید تا حل شود پس روی آتش گذاشته تا با شعله ملایم ۱۰-۱۵ دقیقه بپزد. شعله را خاموش کرده با عسل شیرین شود. اگر خواستید در آخر یک لیوان شیر طبیعی جوشانده شده به آن اضافه کرده به هم بزنید.
ماده اصلی تلبینه آرد جو است بقیه مواد با توجه به ذائقه یا بیماری می تواند تغییر کند.

خواص و فوائد تلبینه:
مفید برای ناراحتی های جسمی
مفید برای ناراحتی های روانی
ناراحتیهای کبدی
سرفه و خشونت سینه
بیماری قند
حرارت بدن
سوء هاضمه
بیماریهای عفونی
ناراحتیهای کلیه و مثانه
خارش بدن
تحلیل غده ها
تقویت بدن
رفع عطش و تشنگی
کلسترول و فشار خون
و ….

امروزه با تحقیقات دانشمندان مشخص شده که در جو ترکیباتی وجود دارد که موجب پایین آمدن کلسترول و کاهش فشار خون می شود در نتیجه از سکته ها پیشگیری می نماید و موجب راحتی قلب می شود.
ویتامینهای: E- A- B-C-D و ترکیبات و عناصری از قبیل: پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر، ناتریم، آهن، مس، کبالت، روی و آنتی اکسیدان در آن وجود دارد.
در صورت کمبود و یا عدم وجود این عناصر در بدن، شخص سریعا خشمگین شده و به شدت منفعل می گردد.
اما وجود این عناصر سبب می شود ارتباط بین سلولهای عصبی بر قرار گردیده و شخص احساس رضایت بخشی داشته باشد و ناراحتی و افسردگی کاهش یافته و موجب انبساط خاطر آرامش قلبی میشود

در روایات تأکید شده به استفاده از تلبینه برای افراد بیمار، به عبارتی خوب است غذای بیمار تلبینه باشد، تلبینه از گندم یا جو و شیر و عسل درست می‌شود به‌این‌ترتیب که گندم یا جو را با حرارت ملایم شب تا صبح می‌گذارند بپزد سپس شیر و عسل هم به آن اضافه می‌کنند تا مدتی هم با شیر بجوشد، امروزه می‌گویند که عسل نباید حرارت ببیند زیرا خواص آن کم می‌شود ولی در روایت حرارت دادن عسل اشکالی ندارد، پس هم می‌توان عسل را زمان طبخ اضافه کرد و هم بعدازآن. این غذا شبیه حلیم است با این تفاوت که به‌جای گوشت، شیر دارد. شیر و عسل هرکدام درمان عام بیماری‌ها هستند و جو هم این‌گونه است لذا توصیه می‌کنیم که تلبینه را با جو درست کنند.

در روایت آمده: «فإنها تجم فؤاد المریض» یعنی «(تلبینه) قلب بیمار را کامل می‌کند.» در این روایت اثر تلبینه بر قلب مفید به بیماری شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *