بـا تـوجـه بـه پـاره ای از روایـات آثار برخی غذاها بر اخلاق و رفتار آدمی به قرار زیر است :
۱٫ گوشت
اعتدال در خوردن گوشت موجب خوش اخلاقی ، اعتماد به نفس و شجاعت می شود و افراط در آن قساوت قلب می آورد.
۲٫ شیر، موجب صبوری ، مهربانی ، آرامش و… می شود.
۳٫ عسل ، موجب رشد حافظه ، صافی دل و شفا است .
۴٫ انـگـور، غـم و انـدوه و افـسـردگـی را بـه شـادابـی تبدیل می کند.
۵ . خرما، موجب صبر و حلم وبردباری می شود.
۶ . زیتون ، حافظه را تقویت می کند.
۷٫ سیب ، موجب تقویت اعصاب و رنگ رخسار می گردد.
می شود.
۸٫ هلیم ، نشاط عبادت را افزون می کند.